Descriere

 

În toate colțurile lumii culturile diverse s-au influențat una pe alta de fiecare dată când s-au întâlnit. Iar pe la noi prin Sibiu babicul face parte din zestrea lăsată în urmă de vremuri de mult apuse.

Măritișul savuros dintre carnea de vită și cea de porc, presărat c-un vraf de mirodenii, ia calea unui proces îndelungat de maturare. Dar merită așteptarea, mai ales dacă lângă babic pică și un pahar de vin roșu, înainte de masă.

Depozitarea preparatului se face la loc uscat și răcoros, de preferință în frigider. Păstrat fără ambalaj preparatul se va usca progresiv dar nu-și va pierde din calități, gust și savoare.

Deși este un preparat natural, se poate păstra în vid până la 3 luni la 10-12 grade celsius. Conservantul îl constituie însuși adaosul de condimente și de sare.

 

Conținutpulpă vită 50%, carne porc 47%, sare, condimente, în cantitatea minimă cerută de lege: conservant (nitrit de sodiu)

Declarație nutrițională pentru 100g produs: Valoare energetică 857kj/206kcal. Grasimi 16g, din care acizi grași saturați 0,8g. Glucide <0,5g, din care zaharuri <0,5g. Proteine 14g. Sare 0,4g.


Ambalaj:   folie plastic vidată

Tip mezel:mezel uscat și afumat în fum natural din lemn de fag

Tip membrană: membrană comestibilă

Temperatură păstrare: 10 - 12 ℃ 

 

Sugestii

Din fermele și păstrăvăriile noastre din zona Sibiului, procesat cu cea mai mare atenție în atelierele proprii, ajunge la tine acasă un produs local și bun. Bun în adevăratul sens al cuvântului, de la fermă la farfurie.