Produs artizanal în munții Făgăraș

Despre noi

La 3 km est de Transfăgărășan, se situează Căldarea Arpășelului și Rezervația Naturală Arpășel. Chiar în această zonă, ne găsim noi cu Cu păstrăvăria și cele 14 bazine în care creștem păstrăvi curcubeu și fântânel, într-o apă rece și bine oxigenată, hrăniți cu alimentație de calitate - pentru ca pe masa voastră să ajungă cei mai sănătoși și gustoși păstrăvi.

Tot în zonă sunt și fermele noastre din Cârțișoara, Arpașu de Jos, Cârța și Nou Român - unde creștem după metode tradiționale - în stabulație liberă - bivoli, vită Angus, porci, oi, miei, rațe și grădini - pentru ca voi să vă bucurați de alimente produse în cel mai sănătos mod.

Tot ce găsiți în Băcănia noastră provine din fermele și atelierele noastre de producție. Produsele partenerilor pe care-i primim în ograda noastră sunt alese cu mare atenție, pe aceleași valori cu care ne gestionăm întreaga gospodărie.

Suntem o mare familie, care cuprinde și:

COMPLEX TURISTIC, PENSIUNI, CAMPING & PĂSTRĂVĂRIE

de la Albota, faimos pentru restaurantul cu două terase și o mare grădină de vară. Găsiți acolo:

  • 50 de camere de cazare în sufletul Munților Făgăraș, 2 pensiuni, 2 cabane și un
  • Camping cu căsuțe și zonă de campare corturi, rulote cu piscină și saună;
  • Bazine de agrement păstrăv pentru acasă;
  • Ateliere în care producem zilnic artizanal produse din pește, mezeluri tradiționale, brânzeturi, dulcețuri și conserve de casă, înghețată, pâine pe vatră, și atelierul în care îmbuteliem apă de izvor de la Poalele Făgărașilor;
  • Fermele în care creștem vite Angus, bivoli, porci, oi, capre, găini, rațe;
  • Lacurile, bazinele și încubatoarele în care creștem proprii pești - celebrul păstrăv de Albota, cât și crap;
  • Pășunile noastre de peste 2.000 ha, pe care animalele noastre pasc cea mai mare parte a anului;
  • Sere pentru legume proaspete și verdețuri, plantații de afine, zmeură, mure, aluni;
  • Microhidrocentrala și panourile solare în care ne producem singuri din surse regenerabile energia electrică necesară pentru funcționarea atelierelor noastre.

Restaurantul
Hermania

Din producția proprie despre care vă spuneam mai sus, puteți să vă bucurați și dacă treceți pragul Restaurantului Hermania. Prin el aducem Albota în centrul Sibiului. Este singurul restaurant farm to table din zonă care își produce în ograda proprie 80% din ingredientele folosite. Aflat într-o clădire istorică în stil baroc, wfosta sală de repetiții și concerte la Filarmonicii din Sibiu, restaurantul nostru are un specific săsesc, farm to table.